Search
  • Eliisa ja Emma

Jee, ulkotreenit alkavat taas!

Ihanaa. Vihdoinkin rallytokotreenit pääsevät alkamaan, ulkokentällä! Tämä kotona kököttäminen alkoikin jo tympiä. On ihanaa päästä taas näkemään koiratuttavia omistajineen, turvavälit säilyttäen, tietenkin.

Kotitreeneissä olemme tehneet jostain syystä lähinnä kaikenlaisia omituisia vessapaperihaasteita. Ehkä kaipasimmekin harjoitteluun tällaista outoa lepojaksoa, jossa olemme harjoitelleet mm. vessapaperiesteen yli hyppäämistä, vessapaperitornin kiertämistä, vessapaperipinon pitämistä pään tai selän päällä, hulahulavanteen läpi hyppäämistä, seisomista, kahdella jalalla kävelemistä, peruuttaen omistajan ympäri kiertämistä ymym. omituista ja uutta. Ehkä tämä kaikki koituu parhaaksemme, kuka tietää.


Tämän eristäytymiskevään aikana olemme nöhneet silloin tällöin kuitenkin rakasta koiraystävää, Tirppaa, australianpaimenkoiratyttöä, joka asuu lähistöllä. Tirppakin harrastaa rallytokoa ja on Emman lenkkikaveri. Olemme Tirpan kanssa kiertäneet Touruvuoren luontopolkua ja juosseet harjulla vapaina. Se on tuonut kaivattua vaihtelua eristyskevään tasapaksuuteen.On ihanaa omistaa ikioma palveluskoira. Joskus tuntuu, että Emman taidot kehittyvät nopeammin kuin minä ehdin niitä hänelle opettaa. Ihan kuin hänen älykkyytensä menisi jotenkin hukkaan kotioloissa.

Tuntuu, että Emma koko ajan odottaa, että keksisin hänelle jotain uutta opittavaa. Tummanruskeat silmät katsovat odottavasti minuun, kun yritän rentoutua sohvalla ja katsella telkkaria. Nuo silmät vaativat minulta jotain. Ne porautuvat sieluuni ja kysyvät minulta, olisiko sinulla minulle jotain älykästä tekemistä?

No, erään kerran hänen tuijottaessaan minua, alkoi varpaitani palella, kun olin ilman sukkia saunan jälkeen.

Sanoin puolihuolimattomasti Emmalle: Hae minulle sukat!

Emma lähti juoksujalkaa kiipeämään portaita yläkertaan kuin sanoen: Kyllä mä tän handlaan, mamma!

Hän kolusi siellä jonkun aikaa paikkoja ja rymisteli portaat juoksujalkaa takaisin alakertaan. Hän toi minulle iloisesti villasukat, ei haitannut yhtään, että ne olivat eriparia. Rakas palveluskoirani, kultainen, rakas, noutajani! Rakas kultatyttöni, Emma!


3.5.2020
55 views

Recent Posts

See All
  • Facebook
  • Instagram

©2020 by Kennel Honeycream’s.

0407378025

Jyväskylä

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now